IES Llompart. Alumna sense ATE

Estàndard

Na Maribel Picó (potser us sona perquè acaba de publicar la primera novel·la d’una trilogia) és una alumna amb paràlisi cerebral que fa 3 anys que està estudiant el cicle formatiu de Preimpressió en Arts Gràfiques al IES Llompart. Ella es desplaça amb una cadira de rodes i necessita una ATE contínuament amb ella per ajudar-la amb tot (desplaçament, comunicació, necessitats bàsiques, preparació de l’ordinador i el dispositiu especial que li permet accedir als continguts i fer feina a cada una de les assignatures).
Enguany, a diferència d’altres anys, la nostra sorpresa quan començarem el curs va ser que no hi havia ATE i a hores d’ara ja ha passat un mes des de l’inici de curs i encara no ha arribat. També se’ns va dir que seria només a mitja jornada i que no seria la mateixa persona que els darrers tres anys (persona que ja coneix perfectament la problemàtica de na Maribel, que ha après a comunicarse amb ella, cosa que ens facilita a tots la comunicació i que consideram que és la persona més adient per al càrrec).
Na Maribel ja du més d’un mes de classe perdut; a més a més, la persona que arribi (si arriba) serà una persona nova que necessitaria temps per adaptar-se a l’alumna, per entendre-la i ajudar-la en la línia que l’alumna necessita, és a dir, hauria de començar de zero i amb uns quants mesos de retard.
Això provoca el desànim i malestar d’una alumna amb una problemàtica especialment greu, que ja pateix un nombre considerable de dificultats a la vida com perquè el Govern li ho posi més difícil i no li doni mitjans ni l’ajuda necessària.
Ho trobam un cas molt greu d’incompetència del Govern.

Gràcies Maribel per la teva rialla i la teva força.

Anuncis

Informa d'una incidència

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s