IES Josep M.Quadrado, Ciutadella, esperant encara resposta de com aplicar el TIL

Estàndard

IES Josep M.Quadrado, Ciutadella
El projecte TIL del centre preveia que a 1r d’ ESO impartiríem en anglès les matèries de música i plàstica.
Tanmateix, no tenim prou professorat per cobrir ambdues matèries. Per això vam planificar tres grups de música (A, B i C) i un de plàstica (D) pensant que d’aquesta manera donàvem compliment a l’article 4.2 del Decret 15/2013 que mana el caràcter universal del model del TIL, ja que garantíem que tots els alumnes de 1r d’ ESO podien tenir una matèria en anglès de 3 hores setmanals amb el professorat qualificat i experimentat en aquesta metodologia d’ensenyament.
El projecte també preveia que la matèria de plàstica als grups A, B i C i la de música al D s’impartiria equilibradament en les llengües catalana i castellana (disposició transitòria primera del Decret 15/2013). Així s’ha fet des del començament del curs.
El passat 29 d’octubre la inspectora del centre es reuní amb el director i el cap d’estudis per comunicar-los que aquesta aplicació, a criteri de la Conselleria, no era correcta i que calia fer les modificacions següents:
a) Tots els alumnes han de cursar la mateixa matèria en anglès.
b) L’altra matèria s’ha de fer en una sola llengua i el que s’ha d’equilibrar és el còmput total d’hores que s’imparteixen en català i en castellà.
Dia 31 d’octubre el director remeté un escrit al Departament d’ Inspecció fent constar el següent:
a) En la nostra opinió, l’aplicació que el nostre centre fa del TIL no és incompatible amb el que marca el decret. Aquesta circumstància, afegida a que el curs ha començat fa dos mesos, fa que considerem qualsevol canvi com una mesura contraproduent tant des del punt de vista pedagògic com pràctic. Considerem que la Conselleria hauria de ser una mica més flexible a l’hora d’aplicar el TIL, que necessàriament ha de fer servir els magres recursos humans disponibles.
b) En el cas de que fos inevitable introduir canvis, hem proposat que un professor de música sigui habilitat per impartir classes en anglès de manera transitòria durant el curs 2013-14.
Atès que ja fa dos mesos que és el professor de 1r D, creiem que és la millor alternativa possible i així ho hem argumentat. La petició ha estat cursada a Palma i a hores d’ara 11/11/2013, encara estam esperant la resposta.
En el cas de que la Conselleria no ens aprovés aquesta proposta, no tindríem altra solució que fer canvis de major abast que implicarien que la professora de música es fes càrrec dels quatre grups de 1r d’ ESO , i deixés d’impartir altres funcions que ara té, a part del canvi d’horari que suposaria pel grup.

Anuncis

Informa d'una incidència

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s