IES Antoni Maura, esperant indemnització

Estàndard

IES Antoni Maura. Expropiació de les pistes esportives (2008) i indemnització no realitzada.
A l’octubre de 2007 es comunica al centre, l’execució de l’expropiació d’un espai a les pistes poliesportives del Centre, lindanes al carrer Brotard.
En el transcurs del curs 2007-2008 el Consell Escolar es manté contacte amb la gerent l’EMOP, amb la gerent d’urbanisme i alguns representants del Consell Escolar amb la Batllessa Aina Calvo.
El març de 2008, l’Ajuntament de Palma, mitjançant al regidoria d’Educació, s’informa al Consell Escolar que la compensació econòmica per l’expropiació és de 154.102,08 € i que li serà abonada a la Conselleria d’Educació. Aquests doblers seran destinats a la re-habilitació del paviment de les pistes esportives, el tancament de les mateixes i altres necessitats de l’IES.
A l’octubre de 2008 s’executa ràpidament l’expropiació.
Al llarg del curs 2008-2009 el Consell Escolar manté contacte regularment amb el director econòmic de l’EMOP, qui informa que la indemnització està sol·licitada i que al juny de 2009 es rebran els doblers.
Al juliol de 2009, el director econòmic de l’EMOP ens comunica que per una errada no s’ha sol·licitat la indemnització i no es rebria per ara. Assegura que es faran les tràmits pertinents per reclamar-la.
El febrer de 2010, es manté una entrevista amb la gerent de l’EMOP, es tracta el cobrament de la indemnització, encara no feta efectiva.
El febrer de 2011 es sol·licita una entrevista amb l’Executiu de Govern de l’Àrea d’Urbanisme i Habitatge, per tal de rebre una informació més precisa del desenvolupament de les accions dutes a terme per part de l’Ajuntament, i trobar una solució a la mala situació creada. No s’obtiguè cap resposta.
El desembre de 2011 sol·licita una entrevista amb l’Excm. Batle Mateo Isern, qui deriva l’assumpte al SMAP.
El 26 de gener del 2012 el Consell Escolar manté una reunió amb el gerent de l’EMOP i amb els serveis jurídics. Afirmen no tenir cap informació oficial de la indemnització, però tenen un esborrany d’un comunicat de la ex-gerent de l’EMOP a la Direcció de Planificació i Centres del 14 de març de 2008, informant de la quantitat que havia de rebre la Conselleria.
Arrel d’un comunicat de l’Ajuntament sobre la investigació de la titularitat del solar del centre, el 2 d’abril de 2012, la directora del centre, es posa en contacte amb la Cap de Servei d’Escolarització, Títols i Convalidacions, qui es fa responsable d’aquest tema per part de la Conselleria. Aquesta persona confirma que la titularitat del solar és de la Conselleria.
A l’octubre de 2012, la directora del centre sol.licita informació respecte als tràmits de la indemnització. No hi ha resposta
En desembre de 2012, el Consell Escolar demana una resposta al Conseller d’Educació, Cultura i Universitat, Sr. Rafael Angel Bosch Sans, debut ja que les instalacions esportives exteriors necessiten una reparación urgent. La situació actual es insostenible i inaceptable.
En gener de 2013, des de Planificació i centres informen a la directora, per via telefónica, que aquest tema ha passat a mans dels serveis jurídics de la Conselleria. També comenten que es posa en dubte que aquesta indemnització s’arribi a cobrar i que l’ajuntament hauria de fer una nova valoració.
La darrera actuació va esser la reunió amb el Sr. D. Guillem Estarelles Valls quan era Director General de Planificació, Inspecció i Infraestructures Educatives. Expressant el desconeixement de qualsevol notificació d’aquesta indemintzació per part de l’Ajuntament.
El no cobrament d’aquesta indemnització resulta un greu problema per al Centre, ja que la Conselleria d’Educació, amb l’excusa d’esperar rebre aquests doblers per part de l’Ajuntament, no realitza obres de primera necessitat al centre com, per exemple, el canvi de paviment de les pistes exteriors, entre molts d’altres problemes.

Anuncis

Informa d'una incidència

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s