Temps de foscor

Estàndard

El dilluns dia 18 de novembre, em vaig assabentar que la Conselleria havia enviat per correu electrònic als pares de primer d’ESO de l’IES Ramon Llull, un escrit signat per la directora gral. d’Ordenació, Innovació i FP Isabel Cerdà Moragues, que és la responsable del Servei de Tractament Integrat de Llengües, per tant persona molt capaç i ben informada sobre les contínues incidències que provoca el TIL. Aquest document vol informar, amb tota la bona intenció del món, i tranquil•litzar als pares i mares sobre l’aplicació del TIL i explicar-los que l’objectiu del TIl és donar als alumnes un futur en el marc europeu.
Tan ben informada està la Sra Isabel Cerdà, que manifesta que el projecte lingüístic aplicat està aprovat pel Consell Escolar del centre, afirmació rotundament falsa, aquesta proposta de Inspecció Educativa fou rebutjada per majoria a la sessió del Consell Escolar de 4 de setembre de 2013. També adjunta una distribució horària d’aplicació del TIL al centre amb incorreccions greus:
• Música no s’imparteix en anglès, s’imparteix en castellà perquè el centre no compta amb professorat homologat.
• No totes les optatives es fan en castellà com informa. Seria una aberració pedagògica fer les classes de Francès o Alemany (dues de les optatives que es fan a primer d’ESO) en castellà.
Aquest escrit ple d’incorreccions, rebut pels pares i mares del meu Institut ha obligat a Emili Gené, Director en funcions de l’IES Ramon Llull a enviar un escrit aclaridor, fet que ha tingut ressò al Diari de Mallorca de dia 21 de novembre.
És vergonyós que la nostra Conselleria desconeix les incidències que la implantació del TIL provoca, ni sols sap les incidències que s’han comunicat oficialment.
És trist que moltes incidències sabudes pels membres de la comunitat educativa no es puguin comunicar per evitar problemes als companys docents que els pateixen i que els nostres aliats siguin pares i alumnes afectats per l’aberració pedagògica del TIL.
En aquest moment educatiu tan fosc, als docents ens toca el paper de haver d’educar valors i ensenyar coneixements d’esquena a la Conselleria i amb situacions de clandestinitat que recorden èpoques d’una dictadura que havíem quasi oblidat.

Professor del IES Ramon Llull

Anuncis

Informa d'una incidència

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s