Increment de ràtios a secundària.

Estàndard

CONSEQÜÈNCIES DE L’INCREMENT DE LES RÀTIOS A LES AULES DE SECUNDÀRIA:

Un dels continguts establerts al currículum de l’àrea d’Educació Física a 4t d’ESO és:
“Elaboració i posada en pràctica d’un pla de treball de les diferents capacitats físiques: resistència aeròbica, força muscular general i flexibilitat.”

Ido complint amb la llei, això és el que han fet els meus alumnes d’aquest curs durant gran part del primer trimestre (i no és l’únic contingut que s’ha treballat).
Cada alumne ha elaborat el seu treball personal i la llargària mitja d’aquest treball ha estat d’uns 15 fulls. El temps necessari per a corregir bé cada un dels treballs ha estat al voltant de mitja hora, tenint en compte que nomès he avaluat els continguts propis del treball. No he avaluat aspectes relacionats amb la competència lingüística: faltes ortogràfiques, redacció…

Si imparteix classe d’aquesta matèria a dos grups de quart d’ESO, un dells amb 34 alumnes i l’altre amb 28, el nombre total de treballs que he corregit durant dos setmanes ha estat de 62. Si per a corregir cada treball de forma adequada he d’invertir 30 minuts, això és tradueix en que PER A CORREGIR TOTS ELS TREBALLS DE DOS GRUPS DE QUART D’ESO HE NECESSITAT UN TOTAL DE 31 HORES; això dividit en dos setmanes suposa corregir durant cinc hores cada dia.

S’ha de tenir en compte que a més de corregir, el professorat ha d’invertir un altre temps en planificar les unitats didàcitques i les classes, elaborar material específic de treball, posar en marxa projectes i activitats extraescolars, realitzar tasques específiques de les diferents comissions (en cas que es pertanyi a alguna)… sense oblidar-nos que, a més d’això, feim classe.

I per cert, no faig classe només a dos grups de quart d’ESO. També imparteix Educació Física a un altre grup de quart de diversificació i a cinc grups de primer d’ESO (cada un d’ells amb les seves respectives tasques a planificar i corregir)

Algú em pot dir quina és la fòrmula màgica per tal de complir de forma adequada amb la meva tasca docent, i a més tenir temps per dormir, menjar, desplaçar-me fins al meu lloc de feina, i si no fos demanar molt, inclús tenir vida personal?

Anuncis

Informa d'una incidència

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s